Viktigt när du förhandlar din lön – var i världen du än är

Måste du spara till pensionen själv? Och får du betald semester? Kunskap är makt när du ska bena ut hur mycket du borde få betalt. Oavsett var i världen du arbetar finns det ett antal knep att ta till när det är dags att löneförhandla.

Vilken nivå du ska ha på din lön skiljer sig självklart mellan olika länder, inte bara för att priserna skiljer sig åt utan för att lönen ska räcka till olika mycket. I Danmark är det till exempel viktigt att du kan spara till en stor del av din pension och i andra länder måste du själv ordna sjukförsäkring.

Men även om du arbetar som utstationerad från Sverige, så kallad utsänd, är det bra att känna till vilka omkostnader du faktiskt kommer att ha. Hur mycket kostar det att bo i det nya landet? Och vad ingår när du hyr en bostad? 

Ibland kan det också löna sig att förhandla om allt det som inte rör sig om rena pengar: semesterdagar, flexibilitet i arbetstid, kompetensutveckling eller olika typer av bonusar.

Filip Jedrazak har arbetat i Indien som fotograf i många år, senast på ett stort mäklarföretag. När han har löneförhandlat har han varit noga med att lyfta skillnaderna mellan hans utgifter och en lokal indiers.

– I Indien så är saker och ting dyrare om du är utlänning. Och då menar jag inte att du blir blåst på marknader, utan för att du inte har så stor kunskap om lokalsamhället. Du vet exempelvis inte var den bästa och billigaste maten finns. Dessutom bor du kanske inte tillsammans med släkt och föräldrar, vilket nästan alla indier gör.

Ta reda på landets byråkrati och kutym

Om ett indiskt företag vill anställa en utländsk medborgare måste arbetsgivaren intyga staten om att den tilltänkta anställde har ovärderliga kunskaper som inte går att hitta i Indien, annars får personen inte ett arbetsvisum. Just det dokumentet är inte så dumt att ha med vid löneförhandling, säger Filip. Samtidigt är det bra att känna till att det finns branschspecifika minimilöner i Indien, men bara för utlänningar.

– Allt som har med den typen av byråkrati måste du ta reda på själv, det är ingen som kommer att berätta det för dig.

Och det tipset gäller naturligtvis för de allra flesta länder. Den som efterforskar ordentligt kan se vad som gäller för semester och bonus, både rent lagligt och vad som är kutym. Ibland är den absolut enklaste saken faktiskt att fråga någon som redan arbetar i landet. Kanske kan du ringa någon på samma företag? Eller hitta någon på LinkedIn med samma befattning på ett annat jobb? 

Det är bra att ta reda på hur ofta du faktiskt kan löneförhandla. Inte bara om det finns möjlighet till lönerevision en gång om året, utan hur flexibel din ingångslön är.

Att prata med någon som redan jobbar i landet kan också vara ovärderligt för att få reda på vilka argument som värderas högt vid en löneförhandling just där. Medan det i vissa länder är viktigt att framhålla att du försörjer din familj, kan din lojalitet mot företaget eller hur mycket tid du lägger ner på ditt arbete på andra ställen vara det viktigaste.

Förhandla om storlek på bonus

Ibland kan det också löna sig att förhandla om allt det som inte rör sig om rena pengar; semesterdagar, flexibilitet i arbetstid, kompetensutveckling eller olika typer av bonusar.

Och sist men inte minst är det bra att ta reda på hur ofta du faktiskt kan löneförhandla. Inte bara om det finns möjlighet till lönerevision en gång om året, utan hur flexibel din ingångslön är. För det är mycket möjligt att du kan få upp den efter ett tag när du visat vad du går för i det nya jobbet.