Juristen som flyttade till Boulder i norra Colorado

300 soldagar om året och klippiga bergen alldeles runt hörnet. Den svenska juristen Katarina Schare trivs i Boulder, Colorado. Men anställningstrygghet och barnomsorg i USA är något helt annat än i Sverige. Det gäller att ha koll på de ekonomiska förutsättningarna, och hur försäkringarna fungerar.

Vi ses på restaurangen Shine, just för att den är ”så typiskt Boulder”, som Katarina uttrycker det. Menyn är alltigenom trendig och vegetarisk, med mat utan minsta innehåll av gluten och mejeriprodukter.

– Nästan alla här är hälsosamma friluftsmänniskor. Det gör att det är lite svårt att få vänner om man inte håller på med samma aktiviteter. Folk är uppbokade hela helgerna med det de gillar – klättra, vandra, åka skidor, säger Katarina Schare och beställer stans godaste glutenfria bröd till den varma salladen.

Själv gillar hon att åka skidor, men är inte den typen av totalt adrenalinabsorberad friluftsfantast som ofta söker sig just hit, till området kring de klippiga bergen i Colorado.

Katarina Schare, uppvuxen i Göteborg, har bott i Boulder sedan 2010, då hon gifte sig med sin man Stuart, som hon hade träffat några år tidigare. Sin juristutbildning gick hon i Sverige, men därefter följde flera längre utlandsvistelser, med exjobb i Indien, och jobb i Bryssel och Frankfurt. Hon har jobbat som bolagsjurist på Saab, och på en stor amerikansk advokatbyrå i Tyskland.

I USA ansökte hon om att få erlägga en så kallad ”bar exam”, som behövs för att få jobba med juridik här. Hon fick plugga dygnet runt i ett halvår och kunde sedan ta sin examen, som gäller i delstaten Colorado. 

Det finns ingen lagstadgad betald föräldraledighet i USA, men några dagar kan tas på sjukförsäkringen, beroende på hur den ser ut.

– I två heldagar blir man testad i alla rättsområden. Allt från civilrätt och processrätt till avtal och skadestånd. Det är tolv ämnen som omfattar i princip allt man går igenom i juristutbildningen.

Katarina hade redan jobbat lite som ”Restorative Justice facilitator”, som är en typ av medlare mellan brottsoffer och representanter från både samhället och familjen som drabbats. Ett frivilligt förfarande som kan väljas istället för domstol, i enklare fall av kriminalitet. Det var något hon kunde göra innan hon tagit bar exam, som en typ av volontärjobb.

– Samhället här bygger mycket på volontärer och donationer. Mammor i klassrummen som hjälper till som stödpersoner, eller på utflyktsdagar, kanske fixar material till undervisning och specialdagar. Läraren kan komma med en önskelista. Donationer är avdragsgilla.

Ingen betald föräldraledighet i USA

I maj 2011 blev hon medlem i amerikanska advokatsamfundet och började därefter jobba med krigsveteraner som blivit nekade skadestånd. I december samma år föddes dottern Naomi och Katarina Schare gick på föräldraledighet.

– Det finns ingen lagstadgad betald föräldraledighet i USA, men några dagar kan tas på sjukförsäkringen, beroende på hur den ser ut.

Enligt The Family and Medical Leave Act som Bill Clinton drev igenom 1993, ska nyblivna mammor kunna ta tolv veckors obetald ledighet utan att förlora jobbet. Men det finns begränsningar för vem som kan utnyttja lagen. Du ska till exempel ha varit anställd i minst ett år i en firma med minst 50 anställda. Men det skiljer sig också mycket mellan delstaterna. I till exempel Kalifornien går det att få några veckors betald föräldraledighet, om man uppfyller vissa kriterier. Dessutom kan större företag ha särskilda bestämmelser och förmåner.

– Min kusin, som arbetade som advokat i Denver när hon fick barn, fick tre månader betalt genom jobbet. Det är deras policy, men det är alltså upp till företaget att betala, säger Katarina.

Barnbidrag får de inte, och har dessutom ingen möjlighet att vabba. Istället finns nannyföretag som många kontaktar när barnen är sjuka. 

– Det är dyrt att ha barn och jobba innan de blir fem år och kan börja i kindergarten, som är en typ av förskola. Det kostar mer än amorteringen på huset att ha barn på dagis. Har man två barn är det billigare att anställa en nanny till dem än att sätta dem i dagis. Men det ger inte samma sociala utveckling.

Katarinas 5 tips på vad du kan göra i Boulder

  1. Strosa på Pearlstreet. Se alla gatuartister och träffa vänner på Farmers Market (onsdag eftermiddag och lördag förmiddag).
  2. Ta en kopp te på Dushanbe Tea House.
  3. När det är sommar kan du sitta utanför Chautauqua Concert Hall med picknickfilt och lyssna på konserter med fantastisk utsikt över Boulder. När det är vinter kan du istället ta på snöskorna och vandra i området och äta brunch i Chautauqua Dining Hall.
  4. Besök Celestial Seasoning för en gratis tur av deras tefabrik.
  5. Åk skidor i Eldora och stanna i Nederland för happy hour och en tur i Carousel of Happiness.
Företag är mer benägna att anställa eftersom det inte innebär någon risk. Folk vågar röra sig mer, det är stor rotation på arbetsmarknaden.

Höga prestationskrav

Idag har Katarina och Stuart två barn: Naomi och Adelia, som går på förskola respektive kindergarten. Katarina jobbar för en liten svensk juristbyrå som hjälper svenska artister och företag med rådgivning.

– Det kan vara att de ska köpa hus eller skaffa försäkringar, och jag ger råd, svarar på frågor och kopplar ihop dem med rätt personer här i USA.

Hon jobbar även med ett högteknologiskt svenskt företag som bland annat säljer koldioxidlarm. Hennes jobb är då att kontrollera att deras marknadsförings- och informationsmaterial innehåller alla bitar som behövs enligt amerikansk lag. Om informationen kan misstolkas av amerikanska användare kan det bli dyrt för företaget.

Katarina Schare är inte fast anställd, utan jobbar på konsultbasis. Men även som anställd skulle hon inte på långa vägar ha samma anställningstrygghet som i Sverige.

– Här kan du kan bli uppsagd och få lov att sluta på samma dag. Vissa större företag kan ha som policy att betala några månaders uppsägning, men det är inget de måste göra.

Fördelen, som Katarina ser det, är att företag är mer benägna att anställa eftersom det inte innebär någon risk. Folk vågar röra sig mer, det är stor rotation på arbetsmarknaden. Nackdelen är förstås otryggheten. Som i sin tur gör att många är rädda att förlora jobbet på svaga grunder.

– Tar man semester här lämnar man inte över till en kollega, så som man gjorde när jag jobbade i Sverige. Här gör ingen så, för det betyder ju att de kan ta ditt jobb! Man tar normalt en veckas semester här och kollar sina mail även då. Man är inte ledig på samma sätt, säger Katarina Schare och fortsätter:

– Jag upplever att det är högre prestationskrav här. Hemma i Sverige tog vi långa luncher. Det gör ingen här, säger Katarina och konstaterar att visst kan hon ibland sakna tryggheten i Sverige, och den svenska kulturen. Men hon har nog blivit ganska amerikansk också, säger hon och skrattar lite åt sig själv när hon beställer kaffe. Bara den är bevis nog för att USA och inte minst Boulder, har påverkat henne:

– En decaf med kokosmjölk.

Vad kostar det att ha barnen i förskola i Boulder?

– Förskola är dyrt, men det finns bra kommunala och privata förskolor i Boulder. Att ha två barn på förskola fyra dagar i veckan (kl. 9–13) kostade oss 1 100 dollar per månad, och då måste man skicka med barnen lunch. Har man två barn på förskolan fem dagar i veckan så kostar det 2000 dollar, alltså 1000 dollar per barn och månad. Familjens kommunala förskola kostar dem 850 dollar för ett barn, för fyra dagar, och då ingår fritids efter skolan, och på den kommunala förskolan Adelia går på ingår även lunch. I Adelias kommunala skola är en tredjedel av platserna avsedda för låginkomsttagare och en tredjedel för barn med inlärningssvårigheter. Dessa behöver inte betala något för dagiset.

Vad finns det för möjligheter till kindergarten i Boulder?

– I Boulder finns två kindergarten som är gratis även på eftermiddagen. Kindergarten är mer som skola än förskola, men är inte obligatoriskt i Colorado. Vår äldsta dotter har tur att tillhöra en av dessa skolor där ”enrichment”, fritidsaktiviteter av olika slag, ingår. Till skillnad från de andra skolorna där enrichment kostar ungefär 550 kronor per månad. Både dagis och kindergarten har fina lokaler och bra pedagoger. Det är en bra miljö och inte för många barn i varje klass.

Hur fungerar sjukvården i USA?

– Hela familjen har en bra sjukförsäkring genom min man, Stuart. Det är vanligt att det går till så. Hans jobb ordnar en försäkring, men det är inte gratis. Vi betalar 800 dollar per månad, och företaget betalar lika mycket. Sjukvården jag upplevt i Colorado har varit bra och snabb. Men det finns gränser för vad försäkringen tar. Skulle du behöva bli opererad eller bli liggande länge på sjukhus kan det ändå bli kostsamt.

Hur ser arbetskulturen i Colorado ut?

– Arbetsgivare här får inte diskriminera på grund av kön, etnicitet, religion, hudfärg eller funktionshinder. Men inte heller ålder. De får inte fråga hur gammal du är när du söker jobb, och du behöver inte heller ange det i ansökan. Vissa delstater kan däremot fortfarande diskriminera på grund av sexuell läggning. Bland annat i Colorado kan det till exempel ses som ett hinder att bli lärare om du är homosexuell.