Managementkonsulten Alexandra Naumann om livet i London

Efter många år som konsult i London har Alexandra Naumann fått en bra inblick i det brittiska arbetslivet. Visst ser hon olikheter i våra sätt att vara, men tycker också att det kan vara en styrka. Lite svensk direkthet kan vara uppskattat – så länge du inte glömmer dina ”please” och ”thank you”.

Från det högresta och spegelblanka kontorshotellet på South Bank är utsikten milsvid – över Themsen, London Eye, St Paul's Cathedral och långt vidare. Här jobbar Alexandra Naumann på företaget Mason & Cook, som hon är delägare i. När hon flyttade till London 2006 jobbade hon som managementkonsult åt IBM. Den engelske pojkvännen, numera hennes man, fanns redan här – och jobbet fick hon med sig hemifrån genom en transfer till Londonkontoret.

I sin roll som managementkonsult går hon in i ett bolag och sätter sig in i organisationen.

– De kan behöva hjälp med strategi, human relations, förändringsprocesser, bättre effektivitet. Mest har jag jobbat med företag i juristbranschen, säger Alexandra Naumann.

Som konsult har hon fått se många företag från insidan, hur de fungerar och hur arbetskulturen ser ut. På det viset har hon också fått en inblick i hur de brittiska och svenska arbetskulturerna skiljer sig åt.

– Vi svenskar är direkta och säger vad vi tycker utan att linda in det så mycket. Engelsmän dansar runt ämnet på ett annat sätt, och det gör att man måste läsa mellan raderna.

Men även om man naturligtvis ska tänka på att vara artig, så är det ändå bäst att hålla fast vid sin egen kultur, menar Alexandra.

– Självklart har jag blivit lite mer engelsk med åren, men man ska inte försöka anpassa sig för mycket tycker jag. De uppskattar min direkthet, men det är skillnad på att vara direkt och att vara oartig. Det gäller att komma ihåg att säga please och thank you. Hellre en gång för mycket än en gång för lite.

Det finns ju också kulturella likheter i nationaliteternas personlighetsdrag, menar hon, vilket manifesteras genom att svenskar ofta uppskattar brittisk kultur, humor och tv-serier.

– Men en skillnad jag blev lite förvånad över var att folk snackar så mycket bakom ryggen på varandra. Även på hög chefsnivå. Det finns också sociala koder som man inte känner till, men får lära sig efter hand. En gång råkade jag som konsult få min arbetsplats nära högsta chefen på ett företag. Det var så fel enligt de oskrivna reglerna att de gav mig en annan plats på kontoret, säger Alexandra Naumann.

Självklart har jag blivit lite mer engelsk med åren, men man ska inte försöka anpassa sig för mycket tycker jag. De uppskattar min direkthet, men det är skillnad på att vara direkt och att vara oartig. Det gäller att komma ihåg att säga please och thank you. Hellre en gång för mycket än en gång för lite.
Jag har sett högutbildade jurister på höga positioner som slutar jobba på grund av barnen, men jag kan också se att fler fortsätter jobba numera, och det tycker jag är positivt.

Föräldraledighet och föräldrapenning i England

År 2008 föddes sonen Maximilian och 2010 kom dottern Georgina. Enligt dagens regler för föräldraledighet i England kan du få statlig föräldrapenning i 39 veckor, där de första sex veckorna ger 90 procent av din inkomst före skatt, och de återstående 33 veckorna ger högst 148,90 pund per vecka, eller 90 procent av din inkomst – du får helt enkelt det som är lägst av dessa två alternativ.

Sammanlagt kan du ta 52 veckors ledigt, men alla dessa veckor är alltså inte betalda av staten.

– Genom IBM fick jag mer betald föräldraledighet än vad många fick på den tiden. Idag ser jag att fler tar ett helt år. Det är en förändring som skett. Det har blivit mer accepterat, säger Alexandra.

Män kan ansöka om mer ledighet än de två veckor som de får när barnet just fötts, men Storbritannien ligger långt ifrån de incitament som finns i Sverige för att uppmuntra till pappaledighet, och eftersom männen generellt tjänar mer är det vanligt att kvinnor blir hemma i några år. Men det är inte heller ovanligt att välja att ta hjälp, av en nanny eller au pair.

– Jag har sett högutbildade jurister på höga positioner som slutar jobba på grund av barnen, men jag kan också se att fler fortsätter jobba numera, och det tycker jag är positivt.

Hårt tryck på kommunala skolor i London

Alexandra Naumann och hennes familj bor sedan flera år i Barnes i sydvästra London.

– Det är ett mysigt läge vid Themsen, och det är faktiskt lite av en svenskkoloni. Svenska skolan ligger där.

Men barnen Georgina och Maximilian går inte i svenska skolan, utan i en engelsk privatskola. I det brittiska skolsystemet börjar barnen skolan vid fyra års ålder.

– För sonen är det ganska långa dagar, från 8.15 till 15 eller 16. När de kommer hem är det läxor, och det är mycket aktiviteter för barnen här. Men jag försöker att hålla tillbaka på det. Jag tycker att de ska få tid att göra ingenting också, säger Alexandra.

Hon beskriver skolan som ganska strikt, och det är förstås skoluniform som gäller. Oavsett väder är det shorts för pojkarna och sommarklänning för flickorna, ända fram till den 1 november.

Det finns bra kommunala skolor i London också, men det är ett enormt tryck på dem. Det händer ofta att folk skriver sig på en annan adress för att få plats på en kommunal skola med bra rykte.

– Anledningen till att vi valde privatskola var att det inte finns någon bra kommunal skola i närheten. Det finns bra kommunala skolor i London också, men det är ett enormt tryck på dem. Det händer ofta att folk skriver sig på en annan adress för att få plats på en kommunal skola med bra rykte.

Den omtalade brittiska artigheten uppskattar Alexandra när det gäller saker som att hålla upp dörren eller att be om ursäkt som man stöter till någon. Men sättet att linda in saker och inte vara rak och ärlig i alla sammanhang kan också vara frustrerande. När barnen kom blev Alexandra med i en svensk mammagrupp, vilket hon upplevde som befriande.

– Jag kände att det var mer ärligt prat om allt det svåra med att ha blivit förälder där, jämfört med de brittiska kvinnorna som bara sa att allt var härligt hela tiden.

Hur är synen på svenskar i London?

– Svenskar är otroligt väl ansedda här. Vi är högutbildade, inte rädda för att jobba, pålitliga, ambitiösa och inte rädda för att ta ansvar.

Hur fungerar sjukvården i England?

– Jag tycker att det fungerar bättre här än i Sverige. Jag ringer vår vanliga distriktsläkare och får tid direkt om jag behöver. För barnen går det jättesnabbt att få tid, och det är alltså hos den vanliga offentliga sjukvården, NHS. Dottern fick dessutom gratis glasögon genom NHS.

Hur fungerar pensionen i England?

– Det finns statlig tjänstepension, och en del som betalas av arbetsgivaren. Som ny på ett företag kan man ofta välja vissa förmåner, till exempel privat sjukförsäkring om man vill ha det, men också att dra en extra summa före skatt i pensionssparande.

Hur är det att bo i London?

– Det jag gillar med London är den internationella känslan och pulsen. Det finns alltid saker att se och göra. Och man kan vara lite annorlunda, det spelar ingen roll. Man jobbar ofta med människor som vuxit upp på helt andra platser i världen och har andra erfarenheter, och det gillar jag. 

Hur är synen på Brexit?

– Jag blev personligen jättebesviken och ledsen över resultatet. Många som kommer från andra länder kände att – jaha, ni vi vill inte ha oss här. Men där vi är, i London, var nästan alla för, att vi skulle stanna kvar i EU. Så här är det annorlunda.