Biomedicinaren Ulrika om arbetskultur och familjeliv i London

Pendeltrafiken och avstånden i London är tidskrävande, och att biomedicinaren Ulrika Lönngren kan jobba hemifrån flera dagar i veckan gör stor skillnad i vardagen och familjelivet. I den allt populärare stadsdelen Leytonstone har hon sin bas och sitt hemmakontor.

Vi ses på puben The Red Lion i Leytonstone, under ett högt tak med dämpad belysning i pampiga takkronor. Ulrika kommer ganska direkt från jobbet, som ligger en bit utanför stan, i Welwyn Garden City. Men två-tre dagar i veckan jobbar hon från hemmet, som ligger i Leytonstone i östra London.

– Det tar ju minst en timme och en kvart att åka till jobbet, men ofta en och en halv timme, så det hade nästan inte gått om man inte fick jobba hemifrån ibland, konstaterar Ulrika, som nu bott i England i åtta år.

Hon flyttade hit efter att ha gjort sin doktorsexamen i Sverige, och hennes dåvarande kille hade redan flyttat hit ett år tidigare. Tanken då var att bara bo där ett tag och sedan åka hem igen. Men när förhållandet tog slut insåg Ulrika att hon trivdes så bra i London att hon ville stanna kvar. Dessutom såg hon att många av dem hon pluggat med hade svårt att få jobb hemma. En del fick komplettera med annan utbildning eller ta jobb de egentligen inte ville ha.

Jag får höra att jag är mer direkt i min kommunikation jämfört med engelsmännen. Jag tycker att det kan vara irriterande att man inte går rakt på sak utan går runt ämnet.

Idag jobbar Ulrika Lönngren som Biosample Operations Specialist på det stora schweiziska läkemedelsföretaget Roche.

– Det tog ett tag att få jobb, det var nog lite svårare än jag tänkt eftersom jag ändå har en PhD. Det kan ändå vara svårt att få jobb när man inte har erfarenhet från läkemedelsbranschen. Men jag blev anställd tack vare min nisch i min doktorsexamen, neurovetenskap med inriktning mot oftamologi, alltså ögonsjukdomar, säger hon.

Att jobba på internationellt företag i London

Hennes arbetsplats har 1 500 anställda, men i hela världen jobbar 80 000 personer för Roche, och för Ulrikas del handlar jobbet mycket om att ha kontakt med övriga världen. Hon har ständig kontakt med folk i Schweiz, USA och en del andra länder. Och på kontoret är det också många olika nationaliteter.

– Jag gillar att det är väldigt internationellt, och visst märker man att det på sätt och vis är olika kulturer. Jag får höra att jag är mer direkt i min kommunikation jämfört med engelsmännen. Vissa uppskattar det, andra bara observerar det. Jag tycker att det kan vara irriterande att man inte går rakt på sak utan går runt ämnet.

Ulrikas jobb handlar om att samordna prover tagna i kliniska prövningar av nya läkemedel, som ges både till friska frivilliga, och sjuka patienter. Det kan vara allt från olika typer av blodprov till tumörprover från cancerpatienter. Ett antal olika sjukhus runt om i världen är med i studierna, behandlar patienter och samlar in prover och data.

– Jag sätter upp en plan och instruktioner för hur proverna ska tas, hanteras och skickas iväg från de olika sjukhusen. Sedan analyseras proverna och man kan få reda på hur kroppen reagerar, till exempel vilka molekyler som uttrycks i tumörerna eller hur medicinen bryts ner i kroppen. Jag ser till att proverna tas på rätt sätt och att de kommer till rätt labb i rätt tid. Proverna analyseras i laboratorier i olika delar av världen och sedan kommer information från de olika labben till vår databas, säger Ulrika.

Hon är något av spindeln i nätet som gör kontrakt med olika laboratorium och håller reda på vilket labb som ska ha vilka prover vid vilken tidpunkt.

Sedan 2015 går det att dela på föräldraledigheten som man vill mellan föräldrarna. Men det är inte som i Sverige, att man kan använda dagarna som man vill under flera år.

Vara föräldraledig i England

När vi ses är dottern Frida 16 månader, och Ulrika har varit tillbaka på jobbet i fyra månader. Hon tog ett års föräldraledighet med 90 procent betalt av lönen de första sex veckorna, då staten betalade. Resten av tiden betalade staten 140 pund (cirka 1 690 kr) per vecka i 37 veckor och företaget betalade 20 procent av lönen under hela föräldraledigheten. De sista veckorna tog hon semester för att kunna vara hemma lite längre.

– Sedan 2015 går det att dela på föräldraledigheten som man vill mellan föräldrarna. Min partner ville gärna vara hemma, men kunde inte eftersom han var mitt i ett projekt. Det är inte som i Sverige, att man kan använda dagarna som man vill under flera år.

Ulrika Lönngren upplevde inte att det sågs som konstigt att hon tog ut ett helt år, även om många tar kortare och lämnar sina barn på dagis innan de fyllt ett.

Hon konstaterar att många försöker lösa barnomsorgen på andra sätt än genom heltid på förskola, eftersom det är väldigt dyrt.

Ordna skola och förskola i London

– Det finns bara privat barnomsorg. Den förskola vi har kostar 1 100 pund (ca 12 800 kr) per månad om man tar heltid, och det är ändå ganska billigt för att vara London. Vi har henne där fyra dagar i veckan nu.

Skolan börjar vid fyra eller fem års ålder, beroende på när på året de är födda. Ofta är det högre huspriser i ett område som tillhör upptagningsområdet för en populär skola. Det finns en bra skola i närheten av deras hus, men hon vet inte hur länge de blir kvar i området.

Och hur blir det med att vara kvar i England?

– Min parter jobbar inom juridik, så det är svårt att jobba någon annanstans. Annars skulle jag kunna flytta, även om vi trivs. Det hade ju varit trevligt med ett annat klimat. Folk tycker att jag borde vara van som är från Sverige – men den fuktiga kylan här är något annat!

Upplever du någon oro när det gäller Brexit?

– Inte jobbmässigt direkt. Visst kände jag lite att – jaha, vill de inte ha oss utlänningar nu? Det kändes trist, men här i London var ju de flesta för att stanna i EU. Men jag är inte rädd att jag ska bli utsparkad. Men att EMA (European Medicines Agency) ska flytta till Amsterdam är ju inte så bra för oss. Det är bra för oss att ligga nära dem, eftersom delar av företaget har många möten med dem.

Vad gäller för att ta ut semester i England?

– Det är normalt 25 dagars semester per år, men nu får jag 26 dagar efter att ha jobbat i mer än fem år.

Vad har ni för sociala förmåner i England?

– I kontraktet får jag en pott med pengar varje år, som jag antingen får använda till en privat sjukvårdsförsäkring, eller andra förmåner. Jag kan köpa fem extra ”child care vouchers" för dagis skattefritt, fem extra semesterdagar, olycksfallsförsäkringar, och annat. Man kan även köpa aktier i Roche och pensionsförsäkring.

Hur ser sjukvården i England ut?

– Jag har bara använt privat sjukvårdförsäkring en gång, när jag hade en knäskada och fick privat sjukgymnast. Hade jag gått genom NHS då skulle jag ha fått vänta länge. Annars använder jag vanliga NHS och tycker det fungerar bra.

Hur fungerar det med sjukfrånvaro på ditt jobb i London?

– Jag kan vara hemma en vecka sjuk utan läkarintyg. Då får jag betalt, utan karensdagar.

I mitt fall har det varit ganska mycket upp till arbetsgivaren. Jag var i Sverige när min mamma var sjuk i tre månader, och min arbetsgivare tillät det.

Vad har du för uppsägningsvillkor?

– Vi har tre månader ömsesidig uppsägning. Från början var det en månad, sedan sa jag att jag ville ha tre månader för säkerhets skull. I min bransch är det ganska mycket omorganisationer. Det händer ofta att det stängs ner kontor och skapas nya. Man har det i bakhuvudet. Saker kan hända av ”business reasons”.