Utlandssvenskens 5 tips i Bryssel

Att upptäcka stadens kulturliv, parker och restauranger kan göra mycket för trivseln när du flyttar utomlands. Karla Wixe har jobbat i Bryssel i fem år och börjar få koll på den multikulturella staden. Här är hennes bästa tips.

1. Marknaderna 

Det finns en mängd marknader i Bryssel, där allt säljs, varje dag. En favorit är matmarknaden på Place van Meenen, som hålls på måndagskvällar. Då går man dit och tittar runt, köper råvaror, eller tar en matbit och en drink på plats. Det är öppet året runt.

2. Loppiskvarteren

Runt Place Jeu de Balle finns flera second hand-butiker och på helgerna är det loppis. Här hittar man allt från trasiga cyklar till afrikanska skulpturer. Härligt folkliv och många kaféer.

3. Parkhäng

Jag saknar vatten i Bryssel, men det finns fina parker, bland annat Abbey de la Cambre, som är ett gammalt kloster med en fin och lugn trädgård. 

4. Finmat på La Canne en Ville

Restauranger finns det många av i Bryssel. En jag kan rekommendera för en lite finare måltid är La Canne en Ville.

5. Öl på på Café Verschuren

Alla känner till att Belgien har en särskild ölkultur, men vill du testa ett ställe där tiden tycks ha stått still, med träbänkar och farbröder, ska du gå till Café Verschuren vid matmarknaden Parvis de Saint Gilles. Där hittar du klassiskt trapistöl och en mängd olika andra belgiska ölsorter.

Fler inblickar i vardagen i andra länder hittar du i våra övriga reportage.