Hoppa till huvudinnehåll

På arbetautomlands.se används kakor (cookies). Läs mer om hur det fungerar här.

Arbetstid vid utlandsjobb

Du kan inte alltid förvänta dig samma arbetstider som i Sverige. Beroende på om du är utsänd eller lokalt anställd kan olika regler gälla. Det kan också vara skillnad på vad som är norm i landet och hur mycket kollegerna på din framtida arbetsplats faktiskt jobbar. Det kan finnas traditioner inom yrket, branschen eller på arbetsplatsen som gör att man jobbar betydligt mer än vad regler och avtal säger.

Checklista

Ta reda på vad som gäller för arbetstid, semester och övertid där du ska jobba., så att inte du överraskas av eventuella skillnader mot Sverige.

Försök få en arbetstid som följer svensk lag eller kollektivavtal.

Se till att du får högre lön om din ordinarie arbetstid är längre än i Sverige.

 

Se till att få betalt för övertid, restid och tjänsteresor.

Se till att få lika mycket semester och lika många helgdagar som i Sverige.

Se till att det som gäller för arbetstid, semester och övertid står i ditt anställningskontrakt.

Försök ta reda på hur mycket man faktiskt jobbar på just din blivande arbetsplats – det är inte alltid samma sak som vad som står på pappren.

Svenska, kollektivavtalade arbetstider bör gälla om du är utsänd

Om du är utsänd så bör arbetstiden i första hand följa svensk lag eller kollektivavtal, även om andra tider gäller i landet där du arbetar eller på just din arbetsplats. Men det kan finnas anledning till att din ordinarie arbetstid behöver vara längre, som att du till exempel har telefontider när du förväntas vara tillgänglig. Men du bör oavsett inte gå med på att ha en ordinarie arbetstid som är längre än 48 timmar i veckan. Tänk på att det ändå är ansträngande att börja arbeta i en ny och främmande miljö.

Få ersättning för längre arbetstid

Om din ordinarie arbetstid är längre än vad den skulle ha varit i Sverige ska du ha lön för den extra arbetstiden. Den extra lönen ska räknas ut som övertidsersättning enligt svenska regler och läggas till i den totala lönen. Om du jobbar skift eller på kvällar och helger ska du få ersättning för det, enligt de regler som gäller för företaget i Sverige. Om du jobbar övertid, utöver den eventuellt längre ordinarie arbetstiden, bör du få ersättning enligt reglerna i svenska kollektivavtal. Se till att det står i kontraktet om du ska få ersättning för övertid.

Du kan också få kompensation i form av ledighet. Det kan vara det bästa alternativet om du jobbar i svåra arbetsförhållanden eller en tuff arbetsmiljö.

Få betalt för restid vid jobb utomlands

Du som är utsänd och därmed anställd av en svensk arbetsgivare bör få ersättning för restid enligt de svenska kollektivavtalen. Du ska även ha ersättning för resor till och från landet där du jobbar. Det är särskilt viktigt att du får ersättning för restid om du bor långt från arbetsplatsen, eller om kommunikationerna eller vägarna är dåliga så att resan tar lång tid. Reseersättningen kan ingå som en del av lönen.

Få betalt för tjänsteresor

Se till att du även får betalt när du är på tjänsteresa och att det framgår av kontraktet.

Följ den kollektivavtalade semestern

Tänk på att det kan skilja sig mellan olika länder hur lång semestern är. Se till att avtala om en semester som du är nöjd med. Din arbetsgivare kan ha särskilda regler för utlandsjobb. Annars är svensk lag eller kollektivavtal en bra nivå att sikta på, även om det skulle vara betydligt kortare semester i landet där du jobbar.

Var ledig på ditt nya lands helgdagar

Sverige har i genomsnitt tio arbetsfria helgdagar per år, men tänk på att landet där du jobbar kan ha andra helgdagar än Sverige – och de ska du vara ledig på. Om det är färre helgdagar i landet där du jobbar bör du få extra lediga dagar så att du kommer upp i tio. Den svenska juldagen, nyårsdagen, långfredagen och påskdagen bör alltid vara lediga.

Ditt nya lands arbetstider gäller

Om du ska jobba utomlands och vara anställd i ett dotterbolag till din svenska arbetsgivare i Sverige så är det ditt nya lands regler som gäller. Ta reda på exakt vad som gäller för arbetstid, semester och övertid och jämför med hur du har det i Sverige – eller hur du skulle ha det om du var utsänd av din svenska arbetsgivare. Se till att du inte förlorar på att jobba utomlands.

Se till att arbetstiden står i kontraktet

Om du själv har ordnat jobb utomlands så se till att det står i kontraktet vad som gäller om arbetstid, semester och övertid.

Du skattar för semesterersättning

Om du tjänar in semesterersättning när du jobbar utomlands behöver du inte betala skatt för den i Sverige om du redan har skattat för den i landet där du jobbar. Det gäller även om du får semesterersättningen först när du är tillbaka i Sverige. Läs mer om att betala skatt när du jobbar utomlands.