Hoppa till huvudinnehåll

På arbetautomlands.se används kakor (cookies). Läs mer om hur det fungerar här.

Flytta tillbaka till Sverige

När du bestämmer dig för att flytta hem igen är det en del administration du behöver ta tag i. Att flyttanmäla och försöka tajma in det med en ny inskrivning i Sverige, är en sådan.

Checklista

Ta reda på hur du går tillväga för att anmäla att du inte längre ska vara skriven i landet.

Skriv in dig i Sverige samtidigt som du anmäler flyttanmälan i det land du tidigare bott i. Försök att överlappa så gott det går, för att inte hamna utanför systemet.

Flyttanmälan vid hemflytt från utlandet
När du ska flytta tillbaka till Sverige är det viktigt att du försöker anmäla att du inte längre ska vara skriven i landet samtidigt som du skriver in dig i Sverige igen – annars hamnar du utanför försäkringssystemet. Om något då skulle
hända kan det innebära onödiga kostnader, i och med att ingen försäkring då täcker dig. Det är inte alltid möjligt, men försök att vara smart så att du får de olika bekräftelserna nära inpå varandra. Det är heller inte alltid så att du behöver anmäla att du ska flytta från landet.

Teckna en tilläggsförsäkring
Om du ska anlita ett flyttbolag för att flytta de möbler du haft i din utländska bostad till Sverige är det viktigt att du tecknar en tilläggsförsäkring. Hör med den flyttfirma du väljer vad de har för alternativ.